Gastronomie

Knedlíky Láznička bodují v soutěži Česká chuťovka 2024

Knedlíky Láznička bodují v soutěži Česká chuťovka 2024

Společnosti Knedlíky Láznička způsobila velký rozruch na poli gastronomie. Zasloužila se o comeback tradičního českého pokrmu. Zákazníky přesvědčila kvalitou, která chutná.

Nové omáčky od Panzani

Nové omáčky od Panzani

Hovězí boloňská omáčka a Rajčatová bazalková omáčka, to jsou novinky, které připravila značka Panzani pro své zákazníky. Omáčky ze 100% ingrediencí přírodního původu, pečlivě vybraných pro jejich kvalitu, a bez konzervantů zaručují autentickou chuť.

Nová restaurace Semmering nabízí unikátní gastronomii a výhledy na „pražské Alpy“

Nová restaurace Semmering nabízí unikátní gastronomii a výhledy na „pražské Alpy“

Restaurace Semmering na začátku Prokopského údolí láká na netradiční spojení moderní gastronomie a výhledů na strmé vápencové skály s výjimečnou železniční stavbou. Pouze pět minut ze Smíchova a dostanete se do prostředí, která připomíná rakouské horské středisko.

Užijte si gastronomický podzim na Valašsku

Gastronomický podzim na Valašsku má jedinečnou atmosféru a chutě

Uvolnit tělo i mysl ve vyhřátém wellness, nechat se hýčkat zkušenými maséry a zklidnit nedotčenou valašskou přírodou – to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích v Beskydech si tyto zážitky navíc můžete vyšperkovat o skvělé jídlo!

Pastéis de Nata: legenda evropské gastronomie

Pastéis de Nata: legenda evropské gastronomie

Lámající se paprsky slunce v době pravého poledne, vlasy poletující ve větru a v dáli šumění Atlantského oceánu, jehož vlny se lámou o břehy písečné pláže. To je Porto v době pravého poledne.

Slovinská gastronomie opět zaznamenala pozoruhodný úspěch. Nejlepší je Hiša Franko

Slovinská gastronomie opět zaznamenala pozoruhodný úspěch. Nejlepší je Hiša Franko

Průvodce Michelin pro Slovinsko letos uvádí 63 restaurací, o čtyři více než loni. Hiša Franko s Anou Roš si udržel nejvyšší ocenění tři hvězdičky, Restaurant Milka s Davidem Žefranem zase dvě hvězdičky od michelinských porotců. Osm restaurací má jednu hvězdu, včetně nově příchozí Restaurant Pavus.

Mojito Verrine: Letní drink v podobě netradičního dezertu

Mojito Verrine: Letní drink v podobě netradičního dezertu

Pořádáte letní zahradní párty a chcete své přátele zaujmout netradičním zákuskem? Vyzkoušejte Mojito Verrine. Francouzský dezert inspirovaný oblíbeným letním drinkem v sobě spojuje lehkost prázdninových dní i svěžest bazénových radovánek.

Kurz pečení frgálů, etikety i galavečer s Romanem Paulusem. To je jaro v Resortu Valachy

Kurz pečení frgálů, etikety i galavečer s Romanem Paulusem. To je jaro v Resortu Valachy

Naučte se pravidla etikety s Ladislavem Špačkem, či si skvěle pochutnejte na galavečeru vyhlášeného šéfkuchaře Romana Pauluse. A co se naučit péct pravé valašské frgály? Resort Valachy ve Velkých Karlovicích připravil na jaro skutečně pestrou paletu akcí, z nichž si vybere každý.

Inspektoři Gault&Millau hodnotili slovinskou gastronomii, hledali dokonalost a inovace

Inspektoři Gault&Millau hodnotili slovinskou gastronomii, hledali dokonalost a inovace

Gault et Millau ([ɡo e mijo]) je francouzský průvodce po restauracích. Bylo založeno dvěma restauračními kritiky, Henri Gaultem a Christianem Millauem v roce 1965.

Velikonoční nadílka plná (ne)tradičních receptů

Velikonoční nadílka plná (ne)tradičních receptů

Velikonoce už se hlásí za dveřmi, je proto nejvyšší čas vnést trochu jarní pohody i do domácnosti. Sváteční atmosféru pomůže vykouzlit nejen veselá výzdoba v podobě věnce, barvených vajíček, za okny vykukující osení či kočičky ve váze, ale jistě i něco dobrého na stole.

Podzim v Artisanu je ve znamení tematicky laděných brunchů

Podzim v Artisanu je ve znamení tematicky laděných brunchů

Milovníci dobrého jídla se mohou těšit na delikatesy od lokálních farmářů, živá hudební vystoupení a tombolu. Více než 45 chodů a nepřeberné množství vytříbených chutí od českých farmářů – to jsou tematicky laděné podzimní brunche v podání pražské restaurace The Artisan.

Kam za gastro zážitky? Jednoznačně do Plzně

Kam za gastro zážitky? Jednoznačně do Plzně

Za poslední pár let se v této západočeské metropoli objevila celá řada zajímavých podniků, mezi které patří nápaditá bistra, designové kavárny nebo restaurace, které vás překvapí svou nabídkou lahodných pokrmů, ale také například pivy z místních řemeslných pivovarů.

To,že se mleté maso hodí jen do směsi na špagety, je fáma

To,že se mleté maso hodí jen do směsi na špagety, je fáma

V kuchyni se s ním dá přímo čarovat. Můžete ho použít v moderním receptu s českými kořeny, ve voňavé sekané nebo v plněných paprikách s rajskou omáčkou. Základem všech receptů je mleté maso jako přirozená potravina a součást výživy člověka.

Kouzlete s hovězím a vsaďte na originální recepty, které vás dostanou

Kouzlete s hovězím a vsaďte na originální recepty, které vás dostanou

Šťavnaté, křehké a lahodné. Také milujete hovězí maso na všechny způsoby? Není se čemu divit, vždyť na tuto báječnou pochoutku by dal dopustit jen málokdo.

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami

Sladká chuť sušených brusinek se nádherně snoubí s mírně hořkými pampeliškovými listy.

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti. Jak na ně

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti. Jak na ně

Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší.

Vepřové maso, klasika české kuchyně

Vepřové maso, klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní přes čtyřicet kilogramů, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme.

Podzimní kulinářské tipy na zahřátí. Poctivý vývar je základ

Podzimní kulinářské tipy na zahřátí. Poctivý vývar je základ

V čem spočívá kouzlo dobrého vývaru a polévky? Je to velmi jednoduché. Základem jsou vždy čerstvé a kvalitní potraviny, které utváří ve výsledku ten správný pokrm, který dodá tělu sílu a energii.

Jesenné pochúťky a tradičná prešporská kuchyňa

Jesenné pochúťky a tradičná prešporská kuchyňa

Najväčším jesenným lákadlom, na ktoré nedočkavo čakajú domáci celý rok, je husacina. Dozlatista upečené lahodné mäsko, dusená kapusta a zemiakové lokše sú delikatesy, ktoré nikto neodmietne.

Dýňová sezóna začíná. Připravte si originální recepty na ohni

Dýňová sezóna začíná. Připravte si originální recepty na ohni

Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

<< < 1 2 3 415 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.