Gastronomie
Knedlíky Láznička bodují v soutěži Česká chuťovka 2024
Společnosti Knedlíky Láznička způsobila velký rozruch na poli gastronomie. Zasloužila se o comeback tradičního českého pokrmu. Zákazníky přesvědčila kvalitou, která chutná.
Nové omáčky od Panzani
Hovězí boloňská omáčka a Rajčatová bazalková omáčka, to jsou novinky, které připravila značka Panzani pro své zákazníky. Omáčky ze 100% ingrediencí přírodního původu, pečlivě vybraných pro jejich kvalitu, a bez konzervantů zaručují autentickou chuť.
Nová restaurace Semmering nabízí unikátní gastronomii a výhledy na „pražské Alpy“
Restaurace Semmering na začátku Prokopského údolí láká na netradiční spojení moderní gastronomie a výhledů na strmé vápencové skály s výjimečnou železniční stavbou. Pouze pět minut ze Smíchova a dostanete se do prostředí, která připomíná rakouské horské středisko.
Gastronomický podzim na Valašsku má jedinečnou atmosféru a chutě
Uvolnit tělo i mysl ve vyhřátém wellness, nechat se hýčkat zkušenými maséry a zklidnit nedotčenou valašskou přírodou – to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích v Beskydech si tyto zážitky navíc můžete vyšperkovat o skvělé jídlo!
Pastéis de Nata: legenda evropské gastronomie
Lámající se paprsky slunce v době pravého poledne, vlasy poletující ve větru a v dáli šumění Atlantského oceánu, jehož vlny se lámou o břehy písečné pláže. To je Porto v době pravého poledne.
Slovinská gastronomie opět zaznamenala pozoruhodný úspěch. Nejlepší je Hiša Franko
Průvodce Michelin pro Slovinsko letos uvádí 63 restaurací, o čtyři více než loni. Hiša Franko s Anou Roš si udržel nejvyšší ocenění tři hvězdičky, Restaurant Milka s Davidem Žefranem zase dvě hvězdičky od michelinských porotců. Osm restaurací má jednu hvězdu, včetně nově příchozí Restaurant Pavus.
Mojito Verrine: Letní drink v podobě netradičního dezertu
Pořádáte letní zahradní párty a chcete své přátele zaujmout netradičním zákuskem? Vyzkoušejte Mojito Verrine. Francouzský dezert inspirovaný oblíbeným letním drinkem v sobě spojuje lehkost prázdninových dní i svěžest bazénových radovánek.
Kurz pečení frgálů, etikety i galavečer s Romanem Paulusem. To je jaro v Resortu Valachy
Naučte se pravidla etikety s Ladislavem Špačkem, či si skvěle pochutnejte na galavečeru vyhlášeného šéfkuchaře Romana Pauluse. A co se naučit péct pravé valašské frgály? Resort Valachy ve Velkých Karlovicích připravil na jaro skutečně pestrou paletu akcí, z nichž si vybere každý.
Inspektoři Gault&Millau hodnotili slovinskou gastronomii, hledali dokonalost a inovace
Gault et Millau ([ɡo e mijo]) je francouzský průvodce po restauracích. Bylo založeno dvěma restauračními kritiky, Henri Gaultem a Christianem Millauem v roce 1965.
Velikonoční nadílka plná (ne)tradičních receptů
Velikonoce už se hlásí za dveřmi, je proto nejvyšší čas vnést trochu jarní pohody i do domácnosti. Sváteční atmosféru pomůže vykouzlit nejen veselá výzdoba v podobě věnce, barvených vajíček, za okny vykukující osení či kočičky ve váze, ale jistě i něco dobrého na stole.
Podzim v Artisanu je ve znamení tematicky laděných brunchů
Milovníci dobrého jídla se mohou těšit na delikatesy od lokálních farmářů, živá hudební vystoupení a tombolu. Více než 45 chodů a nepřeberné množství vytříbených chutí od českých farmářů – to jsou tematicky laděné podzimní brunche v podání pražské restaurace The Artisan.
Kam za gastro zážitky? Jednoznačně do Plzně
Za poslední pár let se v této západočeské metropoli objevila celá řada zajímavých podniků, mezi které patří nápaditá bistra, designové kavárny nebo restaurace, které vás překvapí svou nabídkou lahodných pokrmů, ale také například pivy z místních řemeslných pivovarů.
To,že se mleté maso hodí jen do směsi na špagety, je fáma
V kuchyni se s ním dá přímo čarovat. Můžete ho použít v moderním receptu s českými kořeny, ve voňavé sekané nebo v plněných paprikách s rajskou omáčkou. Základem všech receptů je mleté maso jako přirozená potravina a součást výživy člověka.
Kouzlete s hovězím a vsaďte na originální recepty, které vás dostanou
Šťavnaté, křehké a lahodné. Také milujete hovězí maso na všechny způsoby? Není se čemu divit, vždyť na tuto báječnou pochoutku by dal dopustit jen málokdo.
Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami
Sladká chuť sušených brusinek se nádherně snoubí s mírně hořkými pampeliškovými listy.
Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti. Jak na ně
Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší.
Vepřové maso, klasika české kuchyně
Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní přes čtyřicet kilogramů, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme.
Podzimní kulinářské tipy na zahřátí. Poctivý vývar je základ
V čem spočívá kouzlo dobrého vývaru a polévky? Je to velmi jednoduché. Základem jsou vždy čerstvé a kvalitní potraviny, které utváří ve výsledku ten správný pokrm, který dodá tělu sílu a energii.
Jesenné pochúťky a tradičná prešporská kuchyňa
Najväčším jesenným lákadlom, na ktoré nedočkavo čakajú domáci celý rok, je husacina. Dozlatista upečené lahodné mäsko, dusená kapusta a zemiakové lokše sú delikatesy, ktoré nikto neodmietne.
Dýňová sezóna začíná. Připravte si originální recepty na ohni
Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.
Zahrada volá, vychytávky pro péči o ni najdete v Tchibo
Jaro je tu a zahrady volají! Milujete zahradničení nebo s ním chcete začít? Pomůžeme vám! S našimi…
Český výrobce legendárního Igráčka, firma EFKO, přichází s inovativní novinkou
Propojuje oblíbené figurky Igráčků s atraktivními tématy dinosaurů, starověkého Egypta a pirátů.…
Sílu a vitalitu samurajů vám dodá nápoj Matcha Hisui Latte s mlékem z Mlékárny Valašské Meziříčí
Podobně jako existují různé odrůdy káv, pěstuje se i celá řada čajů. Každý je známý jinými účinky,…
Pravidelné čištění mezizubních prostor je klíčem ke zdravým zubům a pevným dásním
V mezizubí se usazuje největší množství zbytků jídla a dalších nečistot, které klasický zubní…
Kolekce Spring od Dermacol: Všechno pro efektní minimalistické líčení
Máte rádi minimalistické líčení, které rozzáří tvář a vyvolá dojem, že dokonalost je vám úplně…
Tvůrčí záchvaty přicházejí znenadání
Spisovatel Jiří Maršálek patří k mladé generaci nadějných autorů. O svém literárním talentu…
Velikonoční beránek bez nervů? Letos to zvládnete!
Jakmile se kuchyní rozvoní velikonoční beránek, je jasné, že svátky jsou tady. Pokud vás ale…
Dopřejte si jarní vlasový restart v kadeřnictví Klier
Jaro je ideální čas pro obnovu vlasů. Zimní měsíce, chlad a suchý vzduch jim daly pořádně zabrat a…
Letní dobrodružství na kolech
Týden plný cyklistiky, výzev a nových přátelství – přesně to čeká účastníky příměstského tábora…
Jarní úklid. Pořádek v bytě, klid v mysli a vysavač, na který se můžete spolehnout
Jaro je tady a s ním přichází ideální čas na reset našich domovů. Zapomeňte ale na stresující…
Třetí ročník Běhu Českou Kanadou opět podpoří dobrou věc
V sobotu 16. června se v Nové Bystřici uskuteční třetí ročník benefičního závodu Běh Českou Kanadou…
Festival láká na snoubení folkloru, vína a gastronomie
Festival vína VOC Znojmo, který letos ve Znojmě bude již podesáté, zve na den plný vína, folklóru a…
Obrazy, odrazy
V pražské galerii Nová síň se v úterý 24. dubna uskuteční od 18h vernisáž výstavy výtvarníka…
Ladovské vepřové hody v Pivovaru Velké Popovice
Idylický obrázek Josefa Lady zachycující dění na venkovské zabijačce zná asi každý. Jedinečnou…
Masopustní průvody rozveselí celou Vysočinu
Nejveselejší a nejbujařejší svátek roku, kdy se lidé baví, a hlavně se dobře nají, je typický také…
Mikuláš na Lipně bude s lyžovačkou
První nadějnou zprávu hlásí před letošní sezónou Skiareál Lipno. Díky nočním mrazům běží sněžná…
Tuchlovická pouť s chutí a dobrou zábavou i letos
Od pátku 5. až do neděle 7. května se bude už po čtyřiadvacáté konat v Tuchlovicích na Kladensku…
Tuchlovická pouť 2016 už po třiadvacáté
Od pátku 6. až do neděle 8. května proběhne jeden z největších středočeských folklorních festivalů.…
Znojemský Vinobus zavede turisty přímo k vinařům, do přírody i na věž
Vinobus VOC Znojmo je horkou novinkou letošní turistické sezóny na jižní Moravě. Využít jej mohou…
Country Bál v Suchej nad Parnou. Vystúpia známe slovenské country kapely
Obec Suchá nad Parnou pozýva všetkých milovníkov country hudby a priaznivcov dobrej zábavy na druhý…
Otvorenie včelárskej sezóny v Dolnej Krupej bude už túto sobot
Včelári v Dolnej Krupej dodržiavajú jarnú tradíciu otvorenia včelárskej sezóny. Pre návštevníkov…
Veľkonočné radosti v areáli lyžiarskeho strediska Ski Tále
Na tejto slávnosti sme sa už tradične, no hlavne oficiálne, rozlúčili so zimnou sezónou a zároveň…
Kam v Bratislavě za zážitky
Horná Mlynská dolina – Železná studienka – patrí medzi najznámejšie bratislavské rekreačné lokality.
NA SKOK do parků Disneyland. Kolik peněz bude stát jejich úklid po pandemii
Zájem online o zábavní parky se za poslední tři měsíce zvýšil o pětašedesát procent, což je jistě…
Svetový deň sprieodcov prinesie do Trnavy nové prehlidky
Trnava si aj v tomto roku pripomenie Svetový deň sprievodcov. Príďte ho osláviť aj vy 23. februára…
Vianočné trhy majú v Bratislave už dlhoročnú tradíciu
Je to miesto priateľských stretnutí, kde čas beží o čosi pomalšie. Ľudia sa stretnú pri varenom…
Adventné trhy v Trnave musíte jednoducho zažiť
Každý si chce naplno vychutnať jedinečnú atmosféru blížiacich sa sviatkov, dopriať si rôzne domáce…
Smolenický zámok ovládnu strašidlá
Užite si strašidelnú atmosféru na mieste opradenom legendami a povesťami. Strašidlá, duchovia a aj…
Jaskyňa Driny oslavuje 90. výročie, buďte při tom
Málokto vie, že jaskyňa Driny je jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku.…