Abyste na nic nezapomněli, připravila společnost Regatta, britský výrobce outdoorového vybavení a oblečení, několik osvědčených tipů.

Facebook

Myslete na to, že nemůžete tábořit kdekoliv
Proto si povolení vždy ověřte. Pro rodiny s menšími dětmi jsou vhodnější kempy. V některých z nich se kromě hygienického zázemí a stravovacích zařízení nacházejí i dětská či sportovní hřiště.

Regata malawi 2
Hmotnost má hmotnost 2,5 kg. Je ideální na víkendové výjezdy. Praktický stan pro 2 osoby vám díky jednoduchému skládání dopřeje víc času na jiné aktivity v přírodě.

Správné oblečení je základ
V přírodě musíte počítat se vším – sluncem, větrem i deštěm. Vhodný výběr kvalitního oblečení vás ochrání před všemi nástrahami počasí. Připravte každému členovi rodiny vlastní tašku, ve které nesmějí chybět plavky a koupací potřeby, pokrývka na hlavu, gumačky, teplý pletený svetr, šortky, nepromokavá větrovka, kalhoty, trička a ponožky. Gumové pantofle jsou neocenitelnou pomůckou do společných sprch. Do stanu nevstupujte v botách určených na ven, přibalte přezutí, aspoň teplé ponožky.

Regata obuv Lady garsdale
Je nepromokavá a prodyšná trail walking, díky technologii Isotex je výbornou volbou pro lehký trekking, sportovní, moderní vršek s hydropel povlakem proti vodě a blátu, gumové překrytí okolo paty a špičky pro větší odolnost.

Na co nezapomenout
Připravte si seznam oblečení pro každého člena rodiny, věcí na vaření, na spaní a zábavu. Při stanování platí dvě důležitá pravidla: první -  vybrat si správný stan a druhé, rozložit ho dřív, než vyrazíte. Větší stany se samostatným prostorem na spaní a společenskou místností určenou na jídlo či hry jsou lepší volbou, když plánujete zůstat víc dní na jednom místě. V takovém případě volte stany, ve kterých můžete i stát.
Spací pytel může být úplně otevřený a plnit funkci přikrývky s měkkou výstelkou pro komfortní spánek. Oboustranný zip umožňuje otevírání shora i zdola, do vnitřní kapsičky si můžete odložit cenné předměty.
Ideální na rodinné výlety a pro milovníky festivalů je stan ATLIN 6, s nímž jste  blíže k přírodě. S dvěma velkými vchody, které mohou sloužit i jako dodatečné předsíně a s dvěma oproti sobě postavenými ložnicemi poskytuje soukromí a velký prostor pro radost z campingu.

Redakce FFN a Regata Great Outdoors