Dospělí u vchodu vymění tradiční vstupné ve výši osmdesáti korun za konzumační voucher ve stejné hodnotě. Ten si budou moci v areálu libovolně projíst, propít nebo vysportovat!

Facebook

„Poukázky v hodnotě padesát a třicet korun mohou hosté použít ve kterékoli restauraci či občerstvení, na jakémkoliv sportovišti a samozřejmě i na vstup do dětského koutku. Jde o rozhodnutí, kterým se už dlouho zabýváme. Nechtěli jsme areál otevřít úplně zdarma, abychom zachovali jeho čistotu a vysoký standard, zároveň však chceme vyjít vstříc návštěvníkům, kterým platby vstupného komplikovaly například krátkodobé využití sportovišť nebo možnost zajít si k nám pouze na rychlý oběd,“ upřesňuje důvody této změny Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která je od roku 2005 provozovatelem areálu Žluté lázně.


Nový stánek s občerstvením u cyklostezky a bary v barvách písku
Areál Žluté lázně se se tentokrát s koncem léta nezavře. Non stop otevřený sportovní a rekreační prostor nabídne akce také během zimního období. Novinkou, která zpříjemní deštivé či chladnější dny v areálu je designová úprava tradičních Modrých barů, které během letošní zimy prošly omlazením. Oblékly se do žlutozlaté barvy a dostaly novou, světlejší podlahu.
„Modré bary změnily svou vnitřní barvu. Více se přiblížily místu, kde se nacházejí, a oblékly se do barev slunce a písku. Sedět v nich bude navíc opravdový zážitek. Speciální atmosférické osvětlení vyrobené pouze pro toto místo totiž bude měnit interiéry barů během celého večera. Nebude to však žádná disco show! Jde o pomalé změny, které navodí klid a pohodu,“ říká Pavel Kocych architekt Žlutých lázní. Duhové osvětlení dostal také bar na pláži a přilehlá písečná pláž.
Naopak aktivní návštěvníci areálu, nebo ti, kteří jen projíždí na kole č in-line bruslích okolo jistě potěší letos nově otevřený Active stánek s občerstvením dostupný přímo z cyklostezky vedoucí do Modřan. Nachází se u zastávky tramvají Dvorce ve směru od centra a zájemci si vněm mohou zakoupit lehké a zdravé pokrmy i občerstvení pro sportovce. Nechybějí fresh džusy, proteinové tyčinky, čerstvé saláty, iontové nápoje a jiné zdravé pochutiny.

Dětské příměstské tábory Sluníčka se školkou
Začnou už ve středu 1. července a potrvají do 28. srpna. „Kromě nového maskota Kvida, který bude letos děti provázet celé prázdniny, připravujeme také záchranářské programy pro předškoláky i školáky, takže děti se hravou formou naučí mnoho potřebných věcí,“ říká Libuše Klinková, vedoucí dětských táborů Sluníčka se školkou ve Žlutých lázních.

Kulturní nášup: koncerty, letní kino a pravidelný program
Programem na čarodějnice ve Žlutých lázních ale vše teprve začíná. Ve čtvrtek 21. května vystoupí v areálu s oslavou svého patnáctého výročí kapela Monkey Business s hostem - skupinou Buty. „Koncert bude výjimečný jednak zajímavým hostem a především tím, že patnáct let slaví kapela, která jako první u nás zpívala anglicky a dnes už je z ní v podstatě kult,“ upřesňuje Jan Žampa, programový manažer areálu Žluté lázně.
Jedním z dalších zajímavých koncertů bude vystoupení světové hvězdy Alt-J, která nabídne alternativní pop-rock. Mezi pravidelnými akcemi najdou hosté lázní oblíbené přednášky z cest žlutého trabantu, stand up komedy Na Ležáka a taneční workshopy se salsou a latinem. Ve Žlutých lázních se budou střídat také různé sportovní a exhibiční akce, jako je Wake Jam (termín bude upřesněn), nebo akce S kočárkem Prahou (20. 5.). Od 9. června se mohou filmoví fanoušci těšit na letní kino Aperol Spritz, které opět nabídne italské filmy s neopakovatelnou atmosférou přímo na travnaté pláži areálu.

Miroslav Drásal

www.zlutelazne.cz

 

Fotogalerie k článku