Příběhem dvou bratrů, pojmenovaných Kalcius a Magnesius, komunikuje hlavní produktový benefit, což je obsah vápníku a hořčíku. Tím ukazuje, že skutečná síla se skrývá v jejich spojení. Kampaň z dílny agentury VML odstarovala 1. června a objeví se kromě televize také online, na venkovních plochách a v obchodech.

Facebook

„Kláštorná Kalcia chce zahýbat trhem minerálních vod. Upravili jsme celý marketingový mix, změnili komunikační strategii a nebáli jsme se exekučního vymezení vůči konkurenci. V dosavadní komunikaci značka zdůrazňovala především přínosy vápníku, hlavního minerálu ve vodě Kláštorná Kalcia. Ta však nabízí mnohem více a do jejího příběhu proto vstupuje také hořčík, který se v ní nachází také v dostatečném množství,“ říká Veronika Slováková, senior brand manažerka značky Kláštorná Kalcia.

Nová kampaň s názvem V jednotě je síla navazuje na magickou komunikaci značky od jejího znovuuvedení na trh v roce 2019. „V nové komunikaci hovoříme o produktových benefitech typickým jazykem značky, který se vyznačuje středověkým prostředím a emočně ji propojujeme s poutavým příběhem dvou bratrů pojmenovaných podle minerálů. V ději spotu nechybí ani naše čarodějka, zosobňující magickou sílu pramene. Právě ona je ta, která nabádá oba bratry již od jejich útlého věku k nerozlučnému spojení, protože v jejich spojení se skrývá skutečná síla,“ popisuje Veronika Slováková.

„V našem příběhu vědomě pracujeme s archetypy a výraznými symboly, podobně jako tomu bývá v legendách. I když jsme odstoupili od rytířů, chtěli jsme udržet onen mystický středověký motiv, který ke Kláštorné Kalcia jednoznačně patří,“ doplňuje Tomáš Novotný, Executive Creative Director agentury VML.

Redakce FFN a www.kofola.cz