O životní prostředí je třeba pečovat, a nápadů, jak na to, není nikdy dost. Značka Greenall’s nyní přichází s absolutní novinkou a svůj gin představuje v papírové lahvi. Během vychutnávání vás tak kromě alkoholu může hřát i dobrý pocit, že jste součástí péče o naši planetu.

Facebook

Lahev je vyrobena z 94 % z recyklovaného papíru a obsahuje plastovou vložku, které se dá od papíru snadno oddělit a díky tomu znovu recyklovat. Díky tomu dochází k redukci uhlíkové stopy až o 75 % oproti původnímu balení. Stejně tak je stopa spotřeby vody až 4x nižší oproti běžné skleněné lahvi (klasická spotřeba vody pro 345 g těžkou skleněnou láhev je 2,5 l vody, pro novou papírovou lahev je to pouze 0,6 l – ušetří se tak tedy téměř 2 l vody na jedné lahvi).

Kvalita samotného produktu přitom není nijak ovlivněna. V lahvi stále naleznete svůj oblíbený gin, který je hladký a výrazný, ale díky perfektně vybalancované chuti bylinek a citrusových tónů vám bude jeho pití přinášet čistou radost.

A nejlépe si Greenall’s vychutnáte v klasickém drinku Gin&Tonic. Potřebovat budete:
40 ml ginu Greenall’s, 140 ml kvalitního toniku (například Thomas Henry), plátek
limetky, led

Připravit výborný G&T není žádná věda – platí, že v jednoduchosti je krása. Sklenici naplňte ledem a postupně do ní přidejte odměřené množství ginu a dolijte tonikem. Dozdobte plátkem limetky a můžete si začít svoji sklenku vychutnávat. S poměry ginu a toniku si můžete různě pohrávat dle toho, jakou chuť chcete zrovna nechat vyniknout. Poměr 1:3 je však nejčastější a pro někoho i nejideálnější pro dokonalou chuťovou harmonii.

Redakce FFN a www. www.1er.cz