Jako vždy je totiž jeho součástí řada FIT CALORIES, na niž opět dohlížela výživová poradkyně Bageterie Boulevard Iva Veselá. Poprvé je také k menu nabízen speciální nealkoholický nápoj – pravý francouzský cider.

Facebook

S přicházejícím chladnějším obdobím potřebuje naše tělo zahřát a zasytit
Proto zvolil šéfkuchař už na začátek CHEF MENU polévku z červené čočky, která povzbudí nejenom tělo, ale i ducha. O čočce se totiž tvrdí, že vnáší do života štěstí a dokáže bojovat proti neuróze, depresi a stresu. Navíc je červená čočka nejlépe stravitelná luštěnina, plná vitamínů, bílkovin a minerálních látek. V kombinaci s batáty, kapií a čubrica kořením je skvělým partnerem do studených dnů.
Alsaská kuchyně je české kuchyni podobná, je vydatná a s výraznými chutěmi. Výrazná je i bageta Koleno Munster s uzeným vepřovým kolenem, zelným salátem a pro Alsasko typickým aromatickým Munster sýrem. Podzimní „duo nabídku“ baget doplňuje Kuře Champignon provoněné houbami a pikantním chilli. Bageta s masem z kuřecích stehen na chilli, s nakládanými lesními hříbky, cibulkou, salátem z baby špenátu a přelitá parmazánovým bešamelem nejenom zasytí, ale díky chilli i prohřeje organismus zevnitř.

Nedílnou součástí CHEF MENU je také jeho FIT CALORIES řada
Dodržuje zásady zdravého stravování, podle nichž musí být jídlo správně nutričně vyvážené. Hledáte-li lehčí oběd či svačinu, osloví vás grahamová tortilla s medovou máslovou dýní, avokádem, salátem, exotickým koriandrem a tahini dresinkem. Ve zdravém podzimním menu nechybí ani ryba. Sendvič z dýňového chleba s uzeným pstruhem, salátem z červené řepy, jablek a vlašských ořechů uzavírá pestrobarevné podzimní menu francouzského nádechu pod taktovkou špičkového šéfkuchaře Miroslava Kaliny. A na úplný závěr nezapomeňte na zcela nový osvěžující nealko nápoj v podobě pravého francouzského jablečného cideru.
„Snaha Bageterie Boulevard posunout pohled na fast food se mi moc líbí. V novém menu jsem se pokusil maximálně využít lokální suroviny a spojit typické podzimní chutě alsaské kuchyně s netradičními surovinami. Myslel jsem také na to, že s přicházejícím chladnějším obdobím potřebuje naše tělo pořádně zahřát a nasytit. Pod CHEF MENU Bageterie Boulevard se podepsalo už mnoho zvučných jmen z gastronomie, a proto jsem rád, že jsem jedno menu také vytvořil,“ vysvětluje Miroslav Kalina, autor podzimního menu a šéfkuchař restaurace Kalina cuisine & vins.

Iva Burianová

www.bb.cz