Děti se mohou zapojit do pečení, aniž by se něco nepovedlo, protože pečení už snad nemůže být jednoduší. A přitom dort ze zakysané smetany je podáván v podobě neupravených, tedy teplem neznehodnocených ingrediencí, jak smetany, šlehačky, tak čerstvého ovce. Dopřeje tak vychutnat si poctivou smetanu, šlehačku i ovoce ve své pravé podobě a chuti.
Krajanka zakysaná smetana bez příchutě jednoduše poctivá vám přeje hodně společné zábavy, dobrý výsledek a především dobrou chuť.
„Krajanka zakysaná smetana se dá používat v teplé i studené kuchyni,“ říká Martin Kincl, marketingový manažer značky Krajanka. „Čas čerstvého ovoce a jeho zpracování se nezadržitelně blíží. Pokud budete mít jen trochu času, vyzkoušejte tipy na jednoduché a přitom lahodné dezerty. Které zdvojí Vaši radost také tím, že si je se svými blízkými sami vytvoříte. A pokud nebudete stíhat, Krajanka nabízí i hotové delikatesy v podobě Krajanky Moje chvilka nebo Krajanky ochucené zakysané smetany. Ať zvolíte jednu nebo druhou variantu rozhodně si pochutnáte na tradiční poctivé smetanové lahůdce,“ dodává Martin Kincl.
Značka Krajanka je na trhu již od roku 1992. Krajanka zakysaná smetana - poctivý výrobek z české smetany obsahuje 16 % tuku. Krajanka navrací své spotřebitele k plné smetanové chuti, protože ty nejjednodušší věci vznikají nekomplikovaně, jednoduše. Mnohdy stačí spojit báječné poctivé suroviny a vzniknou nezapomenutelné dobroty. Zakysaná smetana je k dostání ve 200g balení. Doporučená cena je 15,90Kč.
Nepečený dort ze zakysané smetany
Ingredience: 2x Krajanka zakysaná smetana, 1x šlehačka, 1x vanilkový dort, 250g ovoce, piškoty, lístek máty.
Postup: Ušleháme šlehačku. V míse rozmícháme zakysanou smetanu, vmísíme šlehačku, přidáme moučkový cukr a promícháme. Na dno dortové formy dáme piškoty, poklademe je okapaným ovocem a zalijeme směsí se zakysanou smetanou. Na smetanu dáme opět patro piškotů, pak ovoce a opět směs zakysané smetany a šlehačky. Boky dortu a vrch ozdobíme dle vlastní fantazie připraveným ovocem. Nepečený dort se smetanou dáme do lednice vychladit a poté podáváme, můžeme ozdobit lístkem čerstvé máty.
A máte natotata osvěžující lahodný dezert, který zvládne úplně každý je na světě.
Redakce FFN