Chřest si v posledních letech získává stále větší oblibu. Tato křupavá sezonní zelenina samozřejmě chutná nejlépe na přelomu jara a léta, kdy se u nás sklízí. V květnu a červnu si zákazníci francouzského pekařství PAUL budou moci vychutnat čerstvý zelený chřest v několika originálních podobách.

Facebook

Croissant s hummusem a zeleným chřestem
Získal si srdce zákazníků už v loňském roce. Neotřelou kombinaci lahodného chřestu s jemnou chutí humusu vlastní výroby doplňuje šťavnaté rajče, slunečnicová semínka a čerstvá řeřicha plná vitamínů. Ideální způsob, jak zdravě začít nový den!

Jarní Salát se zeleným chřestem
Je ochucený balzamikem, představuje ideální zdravý oběd či večeři. Pořádná porce čerstvé zeleniny vám dodá vlákninu i vitamíny a další ingredience – řecký sýr feta a na čtvrtky pokrájené vejce - salát nejen chuťově obohatí, ale také vás zasytí.

Chřest pro zdraví i krásu
Pokud už ladíte formu na léto, pak vězte, že chřest je pro svůj nízký obsah kalorií a vysoký podíl vlákniny dokonalou dietní potravinou.
Oblibě se těší již více než 5.000 let, pěstovali ho již ve starověkém Egyptě a v Číně. Obsahuje velké množství vitamínů C a E, betakarotenu a kyseliny listové. Z minerálů najdeme v chřestu zejména draslík, zinek, železo a jód. Díky tomu má příznivý vliv na srdeční činnost, krvetvorbu, soustředění i paměť.  Prospěšný je i pro naše zažívání a krásnou pleť, nehty a vlasy. Po staletí se chřest také používá jako afrodisiakum.

Jaroslav Kuba

www.paul-cz.com