Architektura hotelu vychází z historie. V roce 1932 tady byla postavená původní Zochova chata ve stylu srubu. Dnes po rekonstrukci slouží jako restaurace a dodává styl celému hotelu, kde jsou použity ve velké míře dřevo, měď a sklo.
V Hotelu Zochova chata najdou hosté také wellnes a spa a samozřejmě také skvělou gastronomii.
Nabízíme dva recepty, které jsme při návštěvě hotelu vyzkoušeli.
Marinovaná červená řepa v malinovém octě s našlehaným zrajícím kozím syrem
Potřebujeme: 400 g červené řepy, 200 g zrajícího kozího sýra, 300 ml 30% smetany, 1dcl malinového octa, 3 ks badiánu, 1 čajová lžička feniklových semínek, třtinový cukr podle chuti, stejně tak čerstvá pažitka, 2 dcl červeného vína, podle potřeby olivový olej, sůl, barevné koření
Postup: Červenou řepu si očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, trochu osolíme a okořeníme barevným kořením.
Připravíme si marinádu: Malinový ocet, feniklová semínka, badian, červené víno a cukr. Vše svaříme, podle chuti přidáme cukr, aby marináda nebyla příliš kyselá. Smetanu ušlháme a dochutíme solí a olivovým olejem. Kozí sýr rozdrobíme na jemno a rozehřejeme s trochou smetany a přimícháme do vyšlehané smetany. Dáme vychladit do chladničky. Takto namarinovanou červenou řepu necháme odležet v chladničce celou noc, aby nám ocet prešel do řepy a řepa změkla. Na záver posypeme čerstvou pažitkou a podáváme.
Roláda z domáceho králika s červenou řepou a náplní
Potřebujeme: Jednoho králíka, 300 g uzené šunky, 300 g červené řepy, sůl, barevné koření, 50 ml olivového oleje, 30 g česneku, jednu veku, 150 g slaniny, jednu kapii, dvě vejce, smetana, petrželová nať
Postup: Králika si vykostíme, nasolíme a okořeníme, potřeme olivovým olejem a naplníme šunkou a na jemno nastrouhanou červenou řepou. Zrolujeme a dáme péct do předehřáté trouby a průběžně podléváme zeleninovým vývarem. Pečieme do měkka. Podávame na studeno na jemne nakrájané plátky.
Náplň: Veku nakrájíme na menší kostky, přidáme vejce, sůl, koření, olivový olej, smetanu, česnek a na drobno nakrájenou čerstvou kapii. Všechno smícháme, vysypeme na plech a pečeme při nízké teplotě dozlatova. Po upečení přelijeme výpekem z králíka a necháme vychladnout.
Redakce FFN