Na diváky i letos čeká atraktivní obsazení a herecké mistrovství Jaroslava Plesla, Veroniky Khek Kubařové, Veroniky Čermák Mackové či Lenky Vlasákové. Generálním partnerem Letních shakespearovských slavností je krásných a úctyhodných 25 let skupina PPF.

Facebook

15 důvodů k radosti
Veselé paničky windsorské mají své místo na repertoáru Slavností neuvěřitelných 15 let. Za tu dobu rozechvěly tisíce bránic a ani letos tomu nebude jinak. V osmi srpnových večerech (od 18. do 25. srpna) se na prkna, která znamenají svět, po loňské pauze vrátí nenahraditelní Bolek Polívka, Simona Stašová a Eva Režnarová. A navíc se Paničky v jednom ze srpnových večerů dočkají slavnostní 250. reprízy!

Nabitému programu dominuje Zimní pohádka
Zimní pohádka, příběh zrazené lásky, zničující žárlivosti, ale i naděje a zázraků, odráží Shakespearovu celoživotní zkušenost. Oblíbený bard ji situoval na Sicílii a do Čech, jimž překvapivě propůjčil moře. Inscenaci v režii Pavla Kheka vévodí Martin Hofmann, Michal Isteník, Veronika Arichteva, Saša Rašilov, Alena Mihulová, Petra Špalková, Matouš Ruml a další výborní herci. K vidění bude od 7. do 16. srpna.
Sezonu na HAMU pak ve dvou večerech (27. až 28. srpna) zakončí oblíbená klasika z Ostravy – Zkrocení zlé ženy.

Vstupenky je možné zakoupit na stránkách festivalu a v prodejní síti Ticketmaster. O aktualitách jsou diváci informováni prostřednictvím webu www.shakespeare.cz a sociálních sítí.

Redakce FFN