Nový Jar Platinum na ruční mytí nádobí odmašťuje už za deset minut. Jeho nové složení proniká tuhým mastným povlakem a rychle ho rozpouští na malé kousky, takže už po 10 minutách namáčení se nádobí snáze umývá.
Nejen mytí nádobí, ale i mytí myčky
Je snadné brát jako samozřejmost všechnu dřinu, díky které vaše myčka zanechává nádobí zářivě čisté. Jak často však kontrolujete filtr myčky? Možná budete překvapení, když najdete její filtr ucpaný mastnotou a zbytky jídla ze špinavého nádobí. Nyní přicházení na pomoc vylepšené kapsle Jar Platinum, které jsou tak účinné, že umyjí nejen nádobí, ale i myčku.
Vylepšené kapsle do myčky Jar Platinum jsou zde
To proto, aby vám pomohly – prostřednictvím umývání, které přesahuje účinky běžných kapslí do myčky. Jejich nově vyvážené složení nejenže odstraňuje i ty nejodolnější nečistoty a mastnotu z nádobí, ale čistí i vaši myčku. Vylepšené kapsle Jar Platinum se vyznačují čisticím účinkem třech tekutých složek na efektivní umývání nádobí, pomocí kterého umývají i skrytou odolnou mastnotu v myčce nádobí a zanechávají ji čistou a plnou svěží vůně.
Juraj Králik, zástupce společnosti Procter & Gamble říká: „Žádné umývání není pro Jar Platinum příliš náročná výzva a Jar tak otevírá cestu k novému standardu mytí nádobí. Díky tomuto novému složení se můžete spolehnout na dokonalou čistotu vašeho nádobí i vaší myčky.“ Výsledky jsou zřejmé, bez ohledu na to, jak často budete vařit nebo co vaříte. Můžete si být jisti, že Jar Platinum se o vaše nádobí rychle postará.
Než umyjeme nádobí, uvaříme si
Recepty šéfkuchaře Radka Šubrta, jednoho z předních českých šéfkuchařů
Mrkvový krém s pyré z mrkví a uzených paprik s uzeným filátkem ze pstruha
Suroviny:
100 g másla, 200 g nakrájené cibule, 500 g na kostky nakrájené mrkve, 100 g zázvoru, 500 ml kuřecího vývaru, 200 ml kokosového mléka, 500 g kapie, toustový chléb, 0,3 kg filet ze pstruha
Postup:
Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme mrkev a zázvor. Zalijeme vývarem a necháme uvařit do měkka. Část mrkve vyjmeme na mrkvové pyré, které smícháme s uzenými kapiemi. Druhou část necháme převařit s kokosovým mlékem. Polévku dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby zahustíme toustovým chlebem.
Pošírovaný filet sous vide z lososa na listovém salátu s jarním špenátem a dresinkem z dijonské hořčice
Suroviny:
800 g filet z lososa, olivový olej se solí a pepřem, 100 ml rybího vývaru, sůl a pepř
Postup:
Pomocí napařovačky na knedlíky si připravíme ochuceného lososa v páře. Cca 10 min pod poklicí kde teplota páry dosahuje 100 C.
Salát
Suroviny:
500 g směsi z listových salátů a špenátu
Postup:
Vždy kombinujeme alespoň 4 až 6 druhů listových salátů. Dosáhneme geniální chuti. Saláty musí být vždy perfektně proprané.
Dresink
Suroviny:
100 ml olivového oleje, 200 ml slunečnicového oleje, 1 PL dijonské hořčice, ½ šalotky nakrájené, 2 PL vinného octa
Postup:
Suroviny rozmixujeme v mixéru a dochutíme.
Pečený filet z platýze v papilotě s maltézskou omáčkou a vařeným chřestem
Suroviny:
800g platýze, 4pl olivového oleje, sůl a pepř, snítka tymiánu, pečící papír, máslo cca 50g
Postup:
Filety z platýze zabalíme do pečícího papíru na olivovém oleji se solí a pepřem s přidáním másla a tymiánu. Pečeme v rozehřáté troubě při 180 C cca 10 min.
Suroviny, příloha:
1 kg chřestu, sůl a pepř a 2 PL másla, 1ks rajče
Postup:
Oloupaný chřest povaříme cca 5 min ve vroucí vodě. Ihned zachladíme. Chřest nakrájíme a na rozpuštěném másle ohřejeme a dochutíme. Přidáme nakrájené rajče na kostky. Ihned servírujeme.
Maltézská omáčka
Suroviny:
1 šalotka, 50 ml bílého vinného octa, 50 ml bílého vína, 1 bobkový list, snítka estragonu, 100 ml pomerančové šťávy z krvavých pomerančů, 2 žloutky z velkých vajec, 250 g másla, segmenty z krvavých pomerančů, sůl a pepř
Postup:
Víno, ocet a pomerančovou šťávu svaříme s nakrájenou šalotkou a kořením. Přecedíme a zahustíme žloutky. Vmícháme máslo a přidáme segmenty pomerančů. Dochutíme solí a pepřem.
Blanka Opltová
www.jarplatinum.cz