Dopřejte si výtečnou svačinu na alpských loukách plných rozkvetlých květin, hvězdné noci, přírodu i kulturu. Letní dovolená, to je čas odpočinku, poznávání nových míst a zážitků. Objevujte jedinečné poklady Salcburska a Salzkammergut, na které nezapomenete.

Facebook

Pět nejlepších letních zážitků v Salcbursku
Prožijte nezapomenutelné chvíle na dovolené s těmito letními zážitky pro malé i velké!

  1. Pozorujte západ nebo východ slunce na hoře Schafberg
  2. Ochutnejte kulinářské speciality restaurace EQ u dolní stanice lanovky Schafbergbahn
  3. Užijte si osvěžující vánek při plavbě lodí po jezeře Wolfgangsee
  4. Poznejte svět vody v muzeu Wasserspiegel, ať už je venku horko, nebo prší.
  5. Udělejte si příjemnou procházku na hoře Mönchsberg s překrásnými výhledy na historické centrum Salcburku.

TIP: Každý čtvrtek od 18.000 hodin v červenci a srpnu hraje v restauraci EQ živá hudba kapel Edelweiss 3 nebo Die Tennengauer.

Pět atrakcí s jednou vstupenkou
Město Salcburk a alpská jezerní oblast Solná komora jsou plné turistických skvostů. Pět z nich můžete navštívit se vstupenkou 5-Schätze-Ticket (5 pokladů ). Držitelé tiketu mohou zažít jedinečná dobrodružství a seznámit se s poklady, které zahrnují památky, úžasné vyhlídky, nádhernou krajinu a mimořádné zážitky.

Nová aplikace v podobě praktického kapesního průvodce
Začněte svoji cestu plnou objevů s novou mobilní aplikací, která je zdarma a obsahuje zajímavé informace o těch nejlepších místech, která můžete navštívit. Aplikace je přístupná online prostřednictvím chytrého telefonu, tabletu nebo počítače z domova, na cestách i na místě. Podívejte se na odkaz 5schaetze.at.

Vyjížďka historickou parní lokomotivou Schafbergbahn
Jste připraveni na jedinečné zážitky? Během léta vás 130 let stará zubačka vyveze na horu Schafberg za krásami večerní krajiny. Když je dobré počasí, uvidíte pohádkovou Solnou komoru té nejkrásnější podobě, z výšky 1783 metrů. Po dosažení vrcholu vás v restauraci Himmelspforte čeká osvěžující welcome drink a vynikající pečeně. Vyjjížďky se uskuteční 13. A 27. července, 10. a 24. srpna a 7. září.

Výlet pirátskou lodí pro dětí
Vyplouvá se s veselými pirátskými písničkami, kouzelníkem, malováním na obličej, rukodělnými výrobky a vzrušujícím hledáním pokladu! Pirátská posádka se těší na malé piráty a pirátky (od 4 let), pro které bude připraveno také malé pohoštění. Na výlet, který se uskuteční 18. července, 8. a 22. srpna,  se prosím přihlaste na info@5schaetze.at

Redakce FFN a www. salzburgerLand.com