Kozlí kopýtka

Facebook

Ingredience:

250 ml černého Velkopopovického Kozla, 120 g hořké čokolády, 150 g másla, šálek hnědého cukru, 120 g hladké mouky, 70 g kakaa, 2 vejce

Postup:

1. Pivo nalijeme do šálku a necháme klesnout pěnu. Do kovové misky rozlámeme čokoládu, přidáme změklé máslo a ve vodní lázni mícháme, dokud se směs nespojí v hladkou hmotu.

2. Směs odstavíme, přelijeme do větší mísy a pomocí šlehače do ní zašleháme cukr. Když má směs vlažnou teplotu, zašleháme do ní po jednom vejci.  Když se směs spojí, přimícháme pivo.

3. Nakonec do mísy prosejeme mouku s kakaem. Šlehačem nebo metlou rozšleháme dohladka, ale ne déle, než se rozmíchají případné hrudky.

4. Vezmeme menší pekáček, vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj těsto.

Troubu nahřejeme na 165°C a dáme do ní pekáček s těstem. Pečeme 20 – 22 minut.

5. Po upečení necháme zchladnout, přendáme i s papírem na prkénko a nakrájíme na malé kostičky 2,5 x 2,5 cm. Při podávání je můžete doplnit ušlehanou nebo zakysanou smetanou.