Má-li něco u nás opravdu bohatou tradici, pak je to české pivovarnictví v čele s plzeňským ležákem. Proslulost a věhlas českého piva plzeňského typu prostupuje interiérem nové smíchovské restaurace Tradice a nabízí hostům příležitost vychutnat si Pilsner Urquell v jedinečném prostředí.
„Koncept Pilsner Urquell Original Restaurant přináší prestižní a exklusivní příležitost, jak rozvíjet podnikání v gastronomii na vyšší úrovni,“ říká Martin Veselý, majitel restaurace a dodává: „Je to nejpropracovanější koncept Plzeňského Prazdroje a nabízí nám možnost participovat na věhlase  této značky. Na druhou stranu nás symbolicky zavazuje poskytovat ty nejkvalitnější služby. Jsme rádi, že jsme to právě my, kdo má na Smíchově Pilsner Urquell Original Restaurant.“

Facebook

Ležák Pilsner Urquell čepují z pivních tanků
Na čepu jsou i Velkopopovický Kozel Tmavý a Birell, nealkoholické pivo. V souladu s názvem restaurace je i nabídka kuchyně. Ta navazuje na to nejlepší z tradiční české kuchyně a je zároveň obohacena o prvky moderní gastronomie.
Restaurace nabízí vedle jídel z jídelního lístku i polední menu a příležitost jen tak si zajít po práci s přáteli na jedno. Rozsáhlé prostory restaurace jsou přirozeně členěny na jednotlivé místnosti a zákoutí a vytvářejí tak příjemný pocit soukromí. Restaurace nabízí i prostory pro slavnostní příležitosti či firemní akce. K dispozici je WiFi připojení, velkoformátové televize i projekční plátno. Otevřeno je denně. Kapacita horní části restaurace je 50 míst, kapacita spodní části restaurace je 150 míst.
„Plzeňskému pivu se vždy dobře dařilo, když bylo v rukou hostinských se zkušenostmi a a tradicí podnikání. Nejinak je tomu i v případě této restaurace,“ řekl Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje, při slavnostním otevření a dodal: „Tradice je nejen v názvu této nové restaurace s plzeňským pivem, ale i v osobě majitele, který je již druhý v generaci rodiny Veselých, kteří podnikají v pohostinství, a kdy se řemeslo předává z otce na syna.“

Výčepna v originálnímu salonku
Posedět si tady může až dvacet lidí. Salonku dominuje výčep, který je k dispozici výhradně jeho hostům, kteří si tady mohou pivo sami čepovat a ověřit  své dovednosti v této jen zdánlivě snadné profesi. Po dohodě lze zajistit i školení o tajích čepování profesionálním výčepním.
Ve smíchovské restauraci PUOR otevírají už zítra 27. prosince 2012.

Miroslav Drásal

www.tradiceandel.cz