Vrchlabský jarmark je součástí už 5. ročníku Závodů postaru v běhu rozestavném. Velký sál kulturního domu Střelnice se na celou sobotu zaplní řemeslníky i výrobci nejrůznějšího vánočního zboží a dobrot. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program. V zámeckém parku poté při dostatku sněhu probíhají lyžecké závody postaru, což znamená, že soutěžící i diváci musí být vyzbrojeni dobovou výstrojí a výzbrojí. Příjemný celodenní program je zakončen ohňostrojem.

Facebook

Šestá andělská projížďka
Uskuteční se 8. prosince tak jako každý rok na trase Martinice v Krkonoších – Rokytnice nad Jizerou. Kromě nezapomenutelné jízdy parním vlakem se mohou dospělí i děti těšit na mikulášskou nadílku a rozverný program Čertovské kapely.

Trhy mají v Jilemnici tradici trvající přes pět set let
Zatímco někdejší trhy byly zásadní význam pro běžný rozvoj hospodářského života, jarmarky byly vždycky mimořádnou událostí také společenskou.
Novodobě byla tradice jarmarků v Jilemnici obnovena v roce 1996. Neopakovatelná atmosféra jarmarků je zřejmá a k prosincovým dnům patří. Tentokrát se na jilemnickém náměstí jarmark uskuteční 15. prosince. V průběhu jilemnických jarmarků můžete také ochutnat místní speciality, jako jsou sejkory, pro zahřátí se bude podávat medovina.

Iva Burianová
www.krkonose.eu

www.mestojilemnice.cz