Zákazník jest hostem tvé firmy – to je jeden ze zákonů, které ve svých prodejnách razil Tomáš Baťa. Koho tohoto téma zajímá, neměl by si nechat ujít besedu s historikem Davidem Valůškem ve čtvrtek 18. října ve vsetínské Masarykově veřejné knihovně. Kdo si oblíbil potraviny s regionálním původem, může si k jejich nákupu vybrat hned několik míst. V pátek 19. října se uskuteční 5. farmářské trhy na Velkém náměstí v Kroměříži. „Nabídneme opět produkty soukromých zemědělců, zahrádkářů, zelinářů, ovocnářů, včelařů či výrobky různých malých soukromých firem, například maso, uzeniny, sýry, pekařské a cukrářské výrobky,“ vzkazují organizátoři.

V pátek i v sobotu se půjde na Masarykovo náměstí v Rožnově pod Radhoštěm na Všesvatský jarmark
Jeho součástí bude pestrý kulturní program, ve kterém vystoupí například pěvecký sbor Juventus, cimbálové muziky Valašské peklo a Javořina, dechová hudba Bystřičanka nebo kapely Jackye a Astmatic. Třetí nabídkou jsou sobotní Vizovické farmářské trhy, které se na Masarykově náměstí. Budou zároveň posledními v tomto městečku v letošním roce.
Holešov na Kroměřížsku zve od pátku do neděle na 10. mezinárodní festival outdoorových filmů. „Pojďte s námi cestovat za dobrodružstvím. Přijďte na promítání filmů zaměřených na sporty i život s outdoorovou tématikou,“ zve ředitel festivalu Jiří Kráčalík. Festival se uskuteční v prostorách místního zámku.

Bazilika Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně zažije v sobotu mysliveckou svatohubertskou pouť
Už po ránu zazní hudba a signály Okresního mysliveckého spolku Přerov, potom vyjde průvod k obrázku sv. Huberta, poté začne Svatohubertská mše svatá, kterou bude celebrovat olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Během mše zazní hudba a zpěv od Petra Vacka a Josefa Selementa, trubači Okresního mysliveckého spolku Přerov a komorní smíšený sbor Collegium vocale. Po mši svaté se uskuteční ukázky výcviku pernatých dravců skupiny Vancoš z Ostravy, hlasy zvěře s ukázkou vábení, prezentace Klubu autorů při ČMMJ, předvedení skladeb pro dechové nástroje a po požehnání zazní koncert duchovní hudby.
Až do konce října je možné se vypravit na výstavu fotografií s názvem Indonésie, k vidění je v Domě kultury Vizovice. Autory vystavených fotek jsou Milan Caha a Ivana Baťová.

Facebook

Blanka Opltová
www.vychodnimorava.cz