V neposlední řadě inspiruje k využití tohoto nápoje v gastronomii a nabízí pohodlný nákup. Zákazníkům představil novou pivní sekci v Intersparu Praha Štěrboholy šéfkuchař Zdeněk Pohlreich společně s panem Václavem Berkou, obchodním sládkem pivovaru Plzeňský Prazdroj. 

Facebook

První Pivní svět najdou zákazníci v hypermarketech INTERSPAR v Praze Štěrboholích a  v Mladé Boleslavi
V následujících měsících letošního roku se představí v dalších dvou prodejnách. V průběhu roku 2013 se zákazníci na Svět piva mohou těšit v dalších hypermarketech INTERSPAR po celé České republice.
„Víme, že spotřebitelé mají rádi pivo, které považují za český národní nápoj. Snažíme se jim nabídnout nejlepší pivní zážitky a portfolio našich značek prezentujeme v obchodě unikátním způsobem a na správném místě. Nový koncept vytvoří inspirativní prostředí a zjednoduší nakupujícím orientaci i volbu piva v pivní sekci. Věřím, že Svět piva nabídne příjemné zážitky z nakupování a že vylepší pivní kulturu v oblasti baleného piva,“ říká Doug Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.
Cílem nové pivní sekce je, aby se stala inspirujícím místem k nákupu, kde se lidé zároveň vzdělají o tom, jak se pivo vyrábí a z jakých surovin. V neposlední řadě se nakupující dozvědí, jak pivo, které si přinesou domů, správně servírovat a skladovat, tak aby si ho vychutnali v té nejlepší kvalitě.  

Spojování chutí umocňuje požitek z jídla
Ve Světě piva se každý může přesvědčit o tom, že různá piva jsou vhodná pro různé příležitosti, a také že pivo lze velmi dobře využít při vaření. Každé pivo má trochu jinou recepturu, a tedy odlišnou chuť, a proto dává vyniknout i jinému pokrmu. Přinášíme několik tipů a doporučení od skutečných specialistů, Václava Berky, staršího obchodního sládka z Plzeňského Prazdroje a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Tipy na recepty s pivem

Králík na švestkách v černém pivu

4 porce:

1 králík, 200g slaniny, sůl a pepř, 3 jalovce, 5dcl piva Kozel Černý, 1 lžíce másla, 200g sušených švestek, petrželka

Postup:
Králíka nasekáme na porce, protkneme proužky slaniny, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme máslo, jalovec, švestky a podlijeme pivem. Pečeme při teplotě 170 °C do krásné červené barvy, asi 2 hodiny. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme horkou vodu. Podáváme s různě upraveným bramborem a hlávkovým salátem.

Vepřový bůček vařený v černém pivu s medem

4 porce:

600g vepřový bůček s kostí, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 1 karotka, ½ celeru, 4 bobkové listy, 3 celé pepře a 2 kuličky nového koření, sůl
4 velké lžíce medu, 5dcl Kozel Černý

Postup:
Bůček na kůži nařízneme do mřížky. Omyjeme ho, dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou. Dáme vařit. Přidáme nakrájenou karotku, celer, koření, rozkrojené cibule, česnek a med. Pomalu vaříme do měkka.  Měkký bůček přendáme do pekáče a necháme pod grilem asi 10 minut zezlátnout. Šťávu scedíme a svaříme o jednu třetinu. Bůček nakrájíme na kostky, maso dáme do misek a zaléváme horkou šťávou. Podáváme s pečivem a dobře vychlazeným Černým Kozlem.

Jaroslav Kuba

www.interspar.cz

 

Fotogalerie k článku