Speciální sedmdesátiminutové prohlídky Plzeňského historického podzemí, které zamíří i do běžně nepřístupné části podzemní chodby, se konají od čtvrtka 19. do neděle 22. září – vždy od 17.00 a 18.15 hodin.

Facebook

„Plzeňské historické podzemí je s délkou 13 km jedním z největších komplexů podzemních prostor u nás. Veřejnosti se otevřelo před více než 35 lety po pečlivých archeologických výzkumech a náročné obnově, která vyzdvihla staletou historii sahající až k počátkům města.  Podzemní prostory dříve sloužily k výrobě piva, skladování potravin, ale také jako obranný systém během dob nepokojů. Díky exponátům a vystaveným nálezům proniknete během prohlídky do historie města i do každodenního života středověkých obyvatel Plzně, dozvíte se, jak podzemí od 13. století vznikalo a další zajímavé informace,“ zve k návštěvě Pavla Mášková, manažerka návštěvnických a obchodních služeb.

Plzeňské historické podzemí je přístupné z původního právovárečného domu z 15. století, ve kterém dnes sídlí Pivovarské muzeum. Návštěvníci starší 18 let na prohlídce získají tzv. „pivenku“, za kterou mohou ve vybraných plzeňských restauracích ochutnat ležák Pilsner Urquell (0,3l).

Vstupenky na speciální prohlídku podzemí za svitu baterek jsou v prodeji online na Plzeňské historické podzemí za svitu baterek / Prazdroj Visit

Redakce FFN