Nové tituly přinášejí praktické rady, osobní příběhy a inspiraci pro každodenní život v komponovaných rodinách. V duchu slov „Macechou jsem být nechtěla, tak jsem vymyslela třetího rodiče,“ se autorka rozhodla dodat podporu a inspiraci všem třetím rodičům v nových složených rodinách.

Facebook

Kamila Šimůnková Petrovská se specializuje na podporu a vzdělávání nevlastních rodičů. Na základě svých osobních zkušeností a rozsáhlého výzkumu v oblasti komponovaných rodin napsala několik knih, které poskytují praktické rady a inspiraci pro každodenní život v rodinách s dětmi z předchozích vztahů. Její práce je ceněna pro svůj empatický přístup a hluboké porozumění výzvám, kterým čelí třetí rodiče. Kamila Šimůnková Petrovská zároveň pravidelně pořádá workshopy a přednášky, kde sdílí své znalosti a zkušenosti s širokou veřejností.

·3. rozšířené vydání knihy Třetí rodič - praktický průvodce nevlastním rodičovstvím

Kniha Třetí rodič vznikla na základě osobních zkušeností autorky a sdílených potřeb lidí se stejným osudem. Je určena pro všechny, kdo žijí v nové tzv. patchworkové či komponované rodině, tedy v rodině s dětmi z předchozích vztahů. Přináší osobní zkušenosti, příběhy dalších třetích rodičů a hlavně rady a tipy pro každodenní život. Nové vydání zahrnuje více osobních příběhů, aktualizované statistiky, nové tipy a rady a propojení s praktickým Zápisníkem pro třetí rodiče.

·Zápisník pro třetí rodiče – 33 aktivit, které změní vaše přemýšlení o nevlastním rodičovství

Praktický sešit plný otázek a aktivit, doplněný krásnými ilustracemi, provází nevlastní rodiče na cestě k osobní spokojenosti. Pomáhá jim promyslet důležité otázky týkající se jejich role v komponované rodině, řešení náročných situací a budování vztahů se současnými i bývalými partnery. Zápisník využívá koučovací přístup a nabízí konkrétní praktické aktivity, které směřují k lepšímu pochopení a zlepšení situace doma. Získáte zde prostor k promyšlení těch nejdůležitějších otázek, jako: Jaké je moje místo v komponované rodině? Jak řešit náročné situace s bonusovými dětmi? Co můžeme dělat pro dobrý vztah se současnými i bývalými partnery či partnerkami?

 Zápisník je postaven na koučovacím přístupu, který nasměruje vaše přemýšlení ke konkrétním situacím z vaší rodiny. Skrze praktické aktivity pomáhá pojmenovat, co se v nás a u nás doma děje, a co dělat, abychom byli v roli třetích rodičů spokojenější. Zápisník udává při přemýšlení o třetím rodičovství jasný směr a naději.

·Rodinné puzzle - historky ze života jedné komponované rodiny

Kniha francouzské autorky Pascal Bougeault je určena dětem, dospívajícím i dospělým. V komiksové formě s humorem a nadhledem popisuje klíčové okamžiky a témata, se kterými se setkávají rodiny s dětmi z předchozích vztahů. Čtenáři zde najdou ilustrace a komentáře k situacím, jako jsou seznámení s dětmi partnera, společné sestěhování, uspořádání bydlení, výlety, řešení nesouladů a další.

Tyto tři nové publikace přinášejí třetím rodičům důležité informace, podporu a praktické rady, jak se lépe orientovat v komplexních rodinných vztazích a jak dosáhnout spokojenosti a harmonie v komponovaných rodinách.

Redakce FFN

www.tretirodic.cz/knih