Charitativní projekt Mladé umění pomáhá chce zviditelnit mladé české výtvarné umělce a současně pomoci dětem prostřednictvím Fondu ohrožených dětí. „Spojení designu a pomoci nejmenším nás doslova nadchlo, proto se zapojujeme a budeme dražit všechna vytvořená křesílka,“ říká Jan Kremel, obchodní ředitel dražební společnosti Clanroy. Organizátorem projektu je komunikační agentura NewPIN.

Facebook

První křeslo už lidé viděli v nákupním centru v Brně
V červenci se objeví v deseti kinech Cinema Star, v galerii Leika v Praze, v butiku Tatiany Kovaříkové v Praze, v pobočkách ČSOB. Postupně pak budou následovat další frekventovaná místa. Zpestří je nejedno křeslo zvané ušák.

Zapojit se může každý
Každé z křesílek ponese navíc v propagačních materiálech a na internetových stránkách svůj QR code. Ten odkazuje na audiovizuální spoty partnerů. „Právě v těchto spotech mohou lidé hledat indicii k řešení tajenky. Z úspěšných sběratelů  QR kódů bude při závěrečné aukci vylosováno sedmnáct vítězů (stejně jako je Klokánků), kteří získají originální dárek – litografii malíře a grafika Luďka Dostála, který Klokánky dlouhodobě podporuje,“ upřesňuje Milan Kremel.

Peníze z dražby křesílek získá Fond ohrožených dětí
Ten provozuje v rámci České republiky sedmnáct zařízení pro děti, které potřebují okamžitou pomoc v krizové životní situaci. Celková kapacita Klokánků je 210 míst, včetně těch v domovech tet a strýců. Dražba designových kousků se bude konat 3. září 2012 na parníku Šumava u Čechova mostu.

Iva Burianová