Stejně dobrý skutek učiní každý, kdo se zapojí do aukce této cenné kolekce, která se odehraje na největší obchodní platformě na českém internetu Aukro.cz od 12. do 22. června. Po první dobročinné dražbě budou následovat další, vždy šest předmětů darovaných celebritami bude na Aukro.cz k mání pravidelně každý měsíc, přibližně ve stejném termínu.
Iniciátorkou Hvězdného bazaru byla ředitelka České asociace paraplegiků, moje dlouholetá kamarádka. Oslovila mě a já bez váhání slíbila pomoc s realizací. Alena Jančíková v sedmnácti spadla ze stromu, poranila si míchu a od té doby je na vozíku. Já ji nepřestávám obdivovat za to, že namísto stýskání si nad osudem pomáhá jiným. Její pohled na svět pomáhá utřídit životní hodnoty i mně samotné,“ říká ke vzniku projektu Hvězdný bazar Sylva Kollerová, manželka hudebníka Davida Kollera, která jej organizačně zajišťuje. „Všichni oslovení zatím reagovali skvěle, dražitelé se mohou těšit na řadu více či méně seriózních, ale bezesporu atraktivních kousků. Například Tomáš Hanák nám daroval ponožky, trenýrky a košili, Helena Třeštíková ručně pletený svetr, Michal Horáček kravaty, Bára Basiková šaty, Tomáš Sedláček peněženku, Leoš Mareš sako....

Facebook

Česká asociace paraplegiků sdružuje vozíčkáře, kteří mají poškozenou míchu
Pomáhá jim s návratem k plnohodnotnému životu, hledat a znovu najít jeho smysl, navzdory ochrnutí se opět postavit na vlastní nohy. Kompletní výtěžek z internetové aukce Hvězdný bazar půjde na podporu konkrétních projektů asociace. Cílem Hvězdného bazaru je také zvýšit informovanost veřejnosti o banálních úrazech s fatálními následky. V budoucnu by měl vedle pravidelných aukcí fungovat také specifický obchůdek Hvězdný bazar.
Úřad městské části Praha 1 poskytl vhodné prostory v Jungmannově ulici, v současné době probíhá rekonstrukce, otevření obchodu je plánováno po prázdninách.
Každý týden se v České republice stane čtyřem až pěti lidem úraz páteře, po kterém zůstanou na vozíku. Během jedné vteřiny se jim změní celý život. Česká asociace paraplegiků odhaduje, že v současné době u nás žije minimálně osm tisíc vozíčkářů ochrnutých po poškození míchy. Pomoci jim můžete i vy.

Jaroslav Kuba

www.hvezdnybazar.cz

 

Fotogalerie k článku