Projekt vznikl na základě přání výrobců a prodejců lodí, členů Asociace lodního průmyslu. Cílem je podpořit rozvoj tohoto oboru v České republice a předvést návštěvníkům výstavy novinky. Koncept výstavy je inspirován obdobnými přehlídkami v Janově, Barceloně, Cannes, Helsinkách nebo Hamburku. 
Výstava Lodě na vodě je v České republice i ve střední Evropě svým pojetím a ve svém oboru jedinečná. Výjimečnost a unikátnost výstavy spočívá v tom, že vystavovatelé lodí mají možnost předvádět svoje plavidla jak na suchu, tedy na výstavní ploše na vltavských náplavkách, tak i na vodní hladině řeky Vltavy.

Facebook

Zájem vystavovatelů letos rozšířil výstavní plochu
Výstavní plochy Rašínova nábřeží rozšíří protější  břeh, tedy Smíchovská pláž. Propojení obou břehů bude zajištěno přívozy, což zajisté přispěje k celkovému zatraktivnění výstavy.
Mezi Železničním a Palackého mostem budou na celkové ploše větší než 13 000 m2 k vidění nejnovější modely lodí od malých sportovních člunů až po velké námořní plachetnice a luxusní motorové jachty. Lákadlem pro návštěvníky bude možnost nejen si vystavené lodě nejen prohlédnout, ale některé také dokonce vyzkoušet.
Součástí výstavy je také atraktivní doprovodný program připravený na břehu i na vodě. Budou to závody, exhibice, přehlídky i autogramiády.

Táňa Pikartová

www.lodenavoede.cz