Centrální organizace vídeňského cestovního ruchu WienTourismus připravila na stanici metra Muzeum zajímavou instalaci, která až do 30. dubna představuje bývalou letní rezidenci císařovny Alžběty, zvané Sisi.
Celkem patnáct stěn pokrývají obrovské reprodukce fotografií znázorňující přepychové prostory zámku Schönbrunn ve Vídni. Tato neobvyklá výstava je tak sugestivní, že kolemjdoucí mají pocit, že se náhle skutečně ocitli ve Vídni  doby Habsburků. Jakoby se skutečně procházeli po zámku. Fotografie s obřím formátem zobrazují například Salon císařovny, slavný Zrcadlový sál, Modrý čínský salon nebo známý Berglův pokoj s nádhernými malbami exotických krajin, které vytvořil český barokní malíř Johann Baptist Wenzel Bergl.

Facebook

Výherní soutěže pro návštěvníky
Hlavní cena je vskutku královská, vlastně spíše císařská. Je to víkend ve Vídni pro dvě osoby na dvě noci ve čtyřhvězdičkovém hotelu s bohatou snídaní, prohlídkou města, vstupenkou Sisi-Ticket a svačinou s kávou u c. a k. dvorního cukráře Demela.
Vídeňská karta pro 72 hodin, která umožňuje bezplatné užívání všech veřejných dopravních prostředků ve Vídni a poskytuje přes 210 slev, je také součástí hlavní výhry. Druhá až desátá cena zahrnuje vždy dvě vstupenky Sisi-Tickets, prostřednictvím nichž je možné navštívit zámek Schönbrunn, Císařská apartmá, Muzeum císařovny Sisi, Stříbrnou komoru v Hofburgu a Dvorní depozitář císařského nábytku, Vídeňské muzeum nábytku.

Blanka Opltová
delia.danner@vienna.info

 

Fotogalerie k článku