S nabídkou květin, okrasných rostlin, dřevin a zahradnických potřeb se představí domácí, české a moravské pěstitelské firmy, zahradníci, zahrádkáři a prodejci, a také zahraniční – zejména z Polska,  Rakouska a Slovenska.

Hlavní expozici v největším výstavním pavilonu A
Roztančí se Zahrada v pohybu, tedy pestrobarevná spirála plná rozkvetlých jarních kytic, tulipánů, lilií, narcisů, hyacintů, balkónovek, řezaných i hrnkových květin s tryskajícími fontánami  a  klenbou ze zavěšených květin symbolizující  proměnlivou jarní oblohu. Autorem je opět  proslulý český zahradní architekt Ivar Otruba a květiny do expozice přivezou vídenští městští zahradníci, pomalu už tradiční partner výstav Flora Olomouc. Vlastními květinovými přehlídkami a soutěžními exponáty floristického klání v aranžování, letos na neobvyklé, ale o to zajímavější téma – Kytice pro muže, se představí Svaz květinářů a floristů ČR. Zelené výpěstky přivezou členové Svazu školkařů ČR a prezentovat se budou i zahradnické školy a ekologická centra.

Facebook

Jarní Floru Olomouc doprovodí tradiční zahradnické trhy
Také veletrh zahradní mechanizace Hortifarm, jejichž nabídce květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, malé zemědělské technice, potřebám a pomůckám  pro zahradníky a zahrádkáře budou vyhrazeny pavilony G, H a venkovní plochy výstaviště.
Návštěvníci si budou moci prohlédnout sbírkové skleníky a botanickou zahradu výstaviště, a také botanickou zahradu olomoucké Univerzity Palackého. Pořadatelé nezapomněli ani na oddechový doprovodný program s dobrou dechovou a folkovou muzikou.

Jak bude otevřeno a kolik zaplatíme
Brány výstavy budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Vstupné:  100 Kč – plnoplátci,  80 Kč - důchodci, studenti, 40 Kč -  děti (6 – 15 let) a školní výpravy včetně ped. dozoru, 210 Kč – rodinné vstupné (2+1 až 4 děti), zdarma - na průkaz ZTP a ZPT-P.

Táňa Pikartová
Zdroj: Flora Olomouc

Fotogalerie k článku