„Charitativní aktivity fondu by nebyly možné bez podpory zákazníků, obchodních partnerů i zaměstnanců společnosti Tesco, za což jim všem patří velké poděkování,“ říká Hana Svobodová, manažerka Nadačního fondu Tesco, a doplňuje: „Jsem ráda, že jsme dokázali spojit své síly a podpořit dobrou věc. Díky Běhu pro život mohou například děti zůstat během léčby v domácím prostředí a mají i možnost dálkově pokračovat ve školní docházce. Školám, jejichž projekty uspěly v grantovém řízení, pak nové vybavení umožní zkvalitnit výuku.“  

Běh pro život na pomoc onkologicky nemocným dětem
Čtvrtého ročníku dnes už tradiční charitativní akce se zúčastnilo pod patronací známých osobností téměř 11 tisíc lidí. Zároveň byla vybrána rekordní suma ve výši 3 571 549 korun. Tato částka putovala na účet Nadačního fondu dětské onkologie Krtek v Brně a umožní 160 onkologicky nemocným dětem léčbu v domácím prostředí po dobu dvou let.

Facebook

Granty Nadačního fondu Tesco
Grantová řízení patří mezi stěžejní projekty fondu, jehož posláním je podpora organizací působících v oblasti zdravotní a sociální péče nebo ochrany životního prostředí. Vloni se do grantového řízení určeného pro základní a střední školy přihlásilo celkem 403 subjektů. Pětačtyřiceti úspěšným žadatelům bylo přerozděleno 3 275 814 korun. Díky grantům si školy, včetně speciálních pro handicapované děti a mládež, mohly pořídit nové technické a sportovní vybavení.

Lepší svět našim dětem!
Projekt Lepší svět našim dětem přinesl 27 dětským domovům z celé republiky prostředky, za které pro děti pořídily sportovní vybavení. Do projektu se zapojili jak zákazníci, tak zaměstnanci Tesco a také obchodní partneři společnosti. Každý mohl do vánoční sbírky přispět částkou minimálně 20 korun, Nadační fond Tesco navíc každému domovu daroval před Vánoci bezmála 10 000 korun na sportovní vybavení, které děti dostaly pod stromeček. Každý domov měl v regionu přiřazenu svoji skupinu obchodů Tesco, takže zákazníci přispívali dětem z konkrétního dětského domova ve svém okolí.

Dobrovolní pomocníci
Dobrovolnictví je založeno na spolupráci zaměstnanců Tesco s neziskovými organizacemi. V loňském roce pomáhalo v celkem devíti různých organizacích devět týmů a dohromady tak zaměstnanci odpracovali téměř 1000 hodin. Pomocnou ruku přiložili například na pozemku Domova seniorů v Rakovníku či na zahradě Dětského domova Charlotty Masarykové na Zbraslavi.

O Nadačním fondu Tesco
Založení Nadačního fondu Tesco v roce 2009 bylo logickým vyústěním dlouholeté systematické pomoci společnosti Tesco neziskovému sektoru. Hlavním posláním Fondu je podpora organizací působících v oblasti zdravotní a sociální péče nebo zabývajících se ochranou životního prostředí. Fond se dále zaměřuje zejména na podporu neziskových organizací, které působí v oblasti výchovy a vzdělávání nebo se specializují na rozvíjení volnočasových aktivit a talentu dětí a mládeže. Podporu Fondu mohou získat rovněž organizace zaměřené na péči o zdravotně postižené či sociálně znevýhodněné občany. Důležitou součástí činnosti Fondu je i podpora zdravého životního stylu, ochrana životního prostředí a pomoc při živelných katastrofách.

Iva Burianová

www.itesco.cz