V druhé polovině letošního března se můžete zrakem i chuťovými pohárky zastavit například u vín Josefa Valihracha, Miloše Michlovského, vinařství Kosík, vinařství Volařík, nebo se nechat vést předními sommeliéry a degustátory Ivem Dvořákem, Klárou Kollárovou, Brankem Černým, Michalem Šetkou či Liborem Nazarčukem. Vzkvétající multikulturnost festivalu pak dovrší přednášky, výstava, jazzová hudba a divadelní představení Čtyři dohody s Jaroslavem Duškem. To vše v historickém centru Tábora – v malebné vinotéce U Černého kocoura a zeleného stromu či secesní budově Střelnice.

Facebook

To nejlepší z Čech a Moravy
„Letos zde bude opravdu to nejlepší z Čech a Moravy. Myslím, že už nic lepšího sehnat téměř nemůžeme a troufnu si tvrdit, že návštěvníci festivalu nikde jinde tolik vinařských a sommeliérských hvězd na jednom místě nenajdou,“ říká pořadatel Táborského festivalu vína Jiří Blafka.
Kromě zmíněných jmén se už nyní mohou milovníci Dionýsova moku, dobrého jídla i kultury těšit na moravská vinařství Šebesta, Kořínek, Skoupil, Proquin, Ilias či česká jako Kraus a Vybíral. Ze zahraničních vín budou pak zastoupená vína rakouská, novozélandská i slovenská.

Festival nabídne devatenáct vinných, gastronomických a kulturních zážitků
Budou to třeba řízené degustace, tématické degustační večery – snoubení vína a sýrů, zvěřiny či pokrmů, bude to také sommeliérská show, degustační minimum nebo ochutnávka pravých champagne a burgundských vín.
To vše opět uzavře velká přehlídka vín v klubu Milenium, kam se už nyní přihlásilo 25 vinařů z České republiky i ze zahraničí. Návštěvník tak dostane jedinečnou možnost ochutnat až 250 vzorků vína! Jeden z vinařů už se nechal slyšet, že na festival rád opět přijede, protože jde o festival budoucnosti. „A my tomu věříme a snažíme se o to. Chceme návštěvníky zastavit, dopřát jim to nejlepší, poskytnou relaxaci a vzdělání," uzavřel Blafka.

Jaroslav Kuba

 www.festival-vina.cz

 

Fotogalerie k článku